The last day before Walpurgis night.

Kvalborg! Äntligen är ladda-inför-valborg-dagen här. Dock molnigt och blåsigt, men det är ju bara att klä på sig. Imorse (läs: förmiddag klockan 10..) när jag skulle dra mig till stan möttes jag av ett gäng killar utanför porten, klädda i kavaj och skojrta med en öl i ena handen och systempåsen i den andra. Bra att man börjar i tid, men undra hur dem kommer må imorgon om dem kör hela dagen idag också.. Det gjorde mig bara mindre sugen på att plugga idag. För ikväll blir det grillning någonstans i studentstaden med Madde, Malin och lite flera, förhoppningsvist roligt folk. Får se om det blir utgång, visar sig under kvällen!

Och nu är det ju då dags för plugg, igen.. föreläsning 14 - 16 som man ska försöka överleva.
Peace out.

Sunshine

Nu förlitar jag mig helt och hålletSMHIs väderrapport. Det ska bli sol hela dagen och 17 (12-18) grader varmt på valborg! Jag tackar och bockar för det. Nu längtar man bara ännu mer till stora "festardagen" med världens underbaraste människor. Många jag har pratat med har sagt att dem aldrig tycker att Valborg blir riktigt som dem har tänkt sig. Man längtar och planerar, men det slutar med att man blir besviken. Jag är också den där som hoppas och har way to höga förväntningar, men det blir alltid bättre än det! (peppar peppar..) Har aldrig haft en dålig valborg, däremot är det någon förbannelse som vilar över mig när det gäller nyår, man kanske ska bojkotta det nästa gång.. Men som sagt, två dagar kvar, och tre dagar till årets baksmälla.. Men det kommer det vara värt : )

Ännu utan dator, så hänger i skolan framför burken. Kändes ganska konstigt utan den igår, läste en massa reklamblad (?!) istället och la mig tidigt för en gångs skull. Nått bra för det med sig i alla fall....

Ska pjöja ett par sidor innan föreläsningen börjar nu, ha en bra dag!

Valborgsfirande -08. Satt i stadsparken med dem här tjejerna och kikade på forsränningen!

KRAM

Shoppaholic

Shoppaholic, svar ja. Har köpt på tok för mycket kläder och lite annat kul nu de senaste dagarna, pengarna rinner ur mina händer som sand! Snälla ni, stoppa mig om ni ser mig köpa något mer.. Haha, nej då, men det har blivit en massa bra kap. Som sagt, baskläder behöver man alltid! Och såklart en bra outfit till valborg. Lägger upp lite bilder om någon dag, men just nu är min datorn hos Sandra & Tony som ska installeras om. Tack Tony! Då får ni även se mina nya läckerbitar till skor som jag kommer inhandla imorgon (glöm att ni kan stoppa mig då, skulle kunna döda för dem där skorna!) Rätt skönt att få in lite nya saker i garderoben, då är det värt att leva på nudlar en vecka!

Nu är jag på Norrlands (haha, mitt nya hak?) och ska plugga lite. Har ju ändå gått på stan hela dagen med Sanna och varit och handlat med pappa så har inte hunnit läsa något alls, så gör det nu istället!

Time to go, näsan rinner på grund av den där nedrans pollen så ska avverka lite skog på toan!

KRAM


Richly coloured

25 minuter från och med nu (19.05) är det dags att skölja ur färgen ur håret. Har börjat tona det istället för att färga, tror håret mår mycket bättre av det. Det känns så i alla fall! En liten upppiffning till valborg, ska fixa en snygg bränna också nu när solen ändå är framme! Låg ute idag i två och en halv timme och fick en jäkla massa färg. Undra om mitt röda hår kommer matcha min bruna hy? Hmm, det får vi se framåt sommaren..

Ikväll ska jag träffa tjejerna, behöver en massa tjejsnack och prata om allt och inget. Och så är det ju nip/tuck ikväll också vilket inte får missas!

Take care, folks!

Springscream!


"Håll för öronen, för nu kommer mitt vårskrik;
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH!!!"



Down town

Shit, man blir ju helt sjukt glad av den här värmen och solen! Sitter här och tokler och allt är bara bra. Läste ett gammalt inlägg från förra våren och lika glad var man då som nu. Det är nästan så att man vill skrika ut sitt vårskrik här och nu, men nej, vad ska grannarna tro då. I och för sig är jag hos mamma och pappa nu så det spelar ju ingen roll, får sprida mina vårkänslor på ett annat sätt! Som MER-reklamerna, diggar dem till tusen, älska mer! Ni ser, jag blir knäpp.. : )

Fick sova ut idag, eller tog mig upp vid 10-tiden. Funta på att gå ut och gå en sväng, men hungern gick i första hand. Slog mig ner på balkongen iförd bikini och en massa skvallertidningar, fick massa färg på bara 1½ timme! Vill bli brun som en pepparkaka i sommar : )

Slängde i mig en snabb lunch och drog mig ner på stan till Johanna. För mycket folk, som vanligt en löningshelg på vårens första "riktiga" dag. Tog en glass vid ån i solen som alltid är lika uppskattat, och prata strunt. : )

Ikväll ska jag antagligen träffa Linn och Sandra, inget bestämt ännu men hoppas! Annars skulle visst Malin styra förfest så kanske slutar där istället. Hur det än blir så kommer det bli kul!

Nu börjar maten bli klar, det bjuds på taco ikväll, mums!
KRAM

Together we run the show

Ja, en omtenta avklarad, men tyvärr inte en som kommer godkännas. Det var den svåraste tentan vi har haft hittills, och självklart hade man pluggat på helt (totaly!) fel saker.. Men vad ska man göra. Har i och för sig en chans till på delkurs tre som jag ändå kommer tenta av nu när jag torskar på delkurs två. Får kämpa vidare helt enkelt : )

Nu har jag äntligen fått se "Yes man" med Jim Carrey! Började nästan hoppa i soffan när jag fick reda på att det var den vi skulle se. Har alltid gillat Carrey, med alla dessa miner, ljud och ja, allt han gör.. Grym skådis, men inte riktigt lika bra som Rowan Atkinson (Mr. Bean) som står högst på listan. Sjuk och konstig humor, det är absolut något som går hem hos mig! "Yes man" får en 4/5, medans mitt sällskap får 5/5 : )

Annars idag så har jag hunnit städa rummet, ska bara dammsuga och snygga till lite extra imorgon, mycket roligare att komma hem när det är rent och fräscht! Hann också med en vända på stan med Sandra, och Linn var inte sen att haka på. Fick med mig lite påsar hem med baskläder, hårfärg och lite smått och gott. Inge mera shopping denna månad alltså..! Efter stan for jag direkt till Johanna där tjejerna från gamla klassen skulle träffas. Så kul att samla alla igen, har saknat dem så! Planerade lite inför morgondagen och valborg *längtar!* : )

Nu ser jag dubbelt så ska försöka ta mig till sängen.
Peace out.

Movienight

Ja vad tusan, det har banne mig gått bra med pluggandet idag! Ser nästan fram emot omtentan imorgon för att det bara känns på topp. Sen får man ju hoppas att det går lika bra också..
Svängde förbi Henke för att låna hindu-boken, visade sig att han också skulle till Norrlands lite senare, så trampade iväg utan honom. Kom hit vid 12-13 snåret och har varit här sen dess. Men snart bär det hem för middag och efter det lite film hos min nya vän : )
Ja, har inte så mycket mer och säga nu, kanske kommer på något kul när jag är hemma.. Ha det bra så länge!

KRAM

Technique of studying

Efter en timmes bråkande och stökande med datorn hemma gav jag upp och tog mig hit till Norrlands nation för att både plugga och överföra lite pengar från sparkontot. Har precis käkat en sen lunch så tog mig lite tid här också innan jag återgår till böckerna och tysta salen. Tänkte sitta här till 21-spåret, sen ska jag iväg och sola en sväng. Så tog det lugnt imorse, skönt att få sova ut, ta en lång dusch och en mysig frukost. Sånt gillar jag! : )

Take care!

Food

Jäklar så hungrig jag är.. Magen började redan kurra vid 11-tiden men bestämde mig för att sätta mig vid datorerna här på universitetet istället, dem går bra mycket fortare än den där burken jag har hemma. Så blir ett kort inlägg det här!
Det blir omtenta i alla fall, känns bra för det känns som jag ändå har koll på vad som ska pluggas på.. Så hem, käka, sätta mig med anteckningar och böcker och plugga! : )
Senare i kväll/natt ska jag och Linn köra till Stockholm för att hämta Sandra och hennes mamma. Ikväll kör Tina Turner sitt race i globen, och Johanssonarna vill ha skjuts hem då det kommer bli rätt sent. Följer med som lite sällskap! : )

Nu ska jag skynda mig hem och ÄTA! (köttbullar.. yey...)

KRAM

Have a sauna

Hepp, det blev ingen tråk-dag trots allt. Eller det började rätt tråkigt, städade och hade mig i rummet någon timme innan det var dags för mat. Hade gått och sucktat efter pizza i säkert en månad nu, det var ett tag sen sist i alla fall så behövde unna mig lite! Så tog mig till pizzerian här bredvid och köpte en greek-nånting.. Oxfilé, fetaost, paprika och lök. Satt riktigt fint! Efter det var det till att packa bikinin och handduken, skulle till Sanna och bada bastu med Linn. Supermysigt, och varmt, satt i bastun i en timme så är helt tömd på vätska känns det som. Vi avslutade uppe hos Sanna och nip/tuck (kanonbra serie!). Hoppas det blir en liten "söndags-vana" med bruttsen : )

Nu är det dags att tänka på refrängen, god natt!
Kram

Stay the night

Och så sitter man här, igen. Dock utan en massa planer på hur man ska försöka hinna göra allt det man borde på en dag. Men det är rätt skönt att slippa. Istället så kryper det redan i kroppen på mig eftersom den "förstår" hur tråkigt jag egentligen kommer ha det idag. I och för sig bestämde jag mig för detta redan igår, bara vara hemma och ha tråkigt! Det är faktiskt nyttigt ibland, få hinna andas lite. Hade en idé på om man skulle iväg och träna. Men nja, halsen tillåter nog inte det, så sitter här istället med en kopp grönt mandarintee (rekommenderas!) och försöker kurera mig. Däremot blir det nog en prommenad lite senare. Kanske ska börja plugga lite till omtentan som är nästa fredag som jag faktiskt inte vet än om jag får göra. Har mailat runt en massa så hoppas att det löser sig, får glatt vänta tills imorgon då jag också hoppas på ett svar. Bio skulle vara mys, men det ekar i plånboken så det är inte ens och tänka på. Ja. Kan blogga senare om vad det visade sig att jag hittade på!

Helgen var toppenbra. Gasquen är helt klart godkänd, trevligt folk, god mat och en kalaskul bordsherre. Som Malin sa, han gick verkligen in som sin roll! Dock såg vi aldrig att han drog ut stolen åt mig.. Tack och lov var han inte en sån där stel typ heller för den delen, han var raka motsatsen. Skämt efter skämt och massa andra konstigheter så kunde man bara inte hålla sig för skratt under middagen. Tack Patrick, min första bordsherre vid min första gasque! : )
Efter trerättersmiddagen (paj, lamm, kladdkaka) var det dans som gällde. Men eftersom stället skulle stänga 01 så var det självklart att dra vidare. Jag, Viktor och Figge (Ekelin hade smugglat in dessa två herrar bakvägen) drog oss till GH där det hade varit damsupé. Blev dock lite besviken på stället, men i trevligt sällskap så gick det ingen nöd : )

Det blev trots allt inget Stockholm igår, otaggad och dåligt med pengar (det är ju ändå en vecka kvar till löning...) så bestämde vi (jag, Sanna och en sjuk Sandra) oss att inte åka. Istället hängde jag hos Sanna under kvällen som slutade på Platina, dock i ganska nyktert tillstånd. Kul att komma ut och träffa lite människor än att bara sitta hemma och häcka. För det är planerna till nästa helg (läs: laddar för valborg).

Nej, nu har jag skrivit för mycket och ska inte sno mer av eran tid! Skriver mer senare ikväll : )


Fina Malin & Fabian! Vårat sällskap mitt emot : )


-tandkräms-reklam-smile-, jag och Patrick!

Jag och superfina Sanna på Platina

Over and out.


There is a guy

Hallå på er igen. Får ursäkta att jag inte har uppdaterat här dem senaste dagarna, har inte varit så sugen att sitta vid datorn när det har varit sånt kanonväder ute! Blir helt kalasglad av den här solen, synd bara att det har blivit lite kallare nu och så ska det fortsätta under resten av veckan läste jag i UNT. Tyvärr!

Förra helgen var toppenbra! På långfredagen blev det påskmiddag hos mormor som sagt och lite preparty. På lördagen blev det påskmiddag/inflyttningsfest med mina superfina tjejer hos Linn. Kvällen fortsatte på Platina, och precis som vanligt blev det en lyckad kväll : )

Söndagar är inte riktigt min favoritdag, i alla fall inte om man har varit ute och druckit minst en flarra vin kvällen innan. Vid 15-tiden tog jag mig (med solbrillorna i högsta hugg) till Linn för att sola och käka upp resterna av maten som blev kvar. Sanna kom och höll oss sällskap och vi blev kvar där hela kvällen med massa skvaller och tjejsnack. Mys! : )

Denna helg kommer bli minst lika bra! Ikväll är det teologgasquesnärkes, ska bli kul att få göra sig riktigt fin. Syster Jessica kommer och lockar mitt hår i om några timmar (Tack för lånet av locktången, Fia!), ja, det kommer bara bli toppen idag! : )

Och så har vi lördag, tror inte jag kommer ha tid att sitta vid datorn imorgon så passar på att berätta vad det är som händer. Jag och tjejerna åker till Stockholm för att fira våran Linnea, 25-år! Festen hålls på Scandic Hotell (!) vid medborgarplatsen. Linnea sjunger i bandet XOXO så hoppas på ett live-framträdande så man får se dem in action! Jonas kommer göra oss sällskap och eftersom han är bosatt i huvudstaden ska vi få låna hans golv. Kom på nu att man kanske borde leta fram sin luftmadrass.. Det får bli morgondagens problem! : )

Nu blir det till att pallra sig iväg till stan för att inhandla mig lite småsaker innan Jess kommer till mig!

Take care!

   
 

Easter feaster

Ännu en långfredag som börjar gå mot sitt slut. Men idag tänker jag banne mig inte sitta och hemma och tråka utan det blir Norrlands med lilla Elina och Anton och sväng. Kommer antagligen sluta på BJ med Sandra, Sandra (totalt tre Sandror, igen!) plus en tysk vän till en av tjejerna. Vill bara få komma ut och skratta åt för fulla människor idag, och ladda upp för morgondagens fest med kalastjejerna. Som Sandra sa; "lite uppvärmning!". Så rätt, så rätt..

Har ätit mig tjock hos mormor idag, "flygande Jacob" bjöds det på (en kycklingrätt med bananer och jordnötter) som var godare än vad jag förväntat mig! Fick med mig tre matlådor hem också, tack mormor! Va gör man inte som student.. : )

Nej, nu ska jag ta en powernap och snygga till mig lite! Och ja just det;
Grattis morbror på 45-årsdagen!

Take care!

Kinda cute

Life is to short
Break the rules, forgive quickly
Kiss slowly, love truly
Laugh uncontrollably
And never regret anything
That made you smile
Life may not be the party
We hoped for
But while we're here, we should dance

Smootie

Mums! Har just fått i mig en banan/blåbär smoootie som var kanongod och försöker tagga till lite skön träning på sats. Ser nog mest fram emot att lägga mig och dega i bastun, men för att kunna njuta fullt ut så måste jag ju ändå köra rätt hårt idag.. Ja, får ta i! : )

Igår (onsdag) var mina kalasfina tjejer Linn, Sanna och Sandra här på fika och inspektion av mitt nya näste. Planerade inför helgen som vi alla ser fram emot. Middag hos Linn och utgång på Platina, kan nog inte bli bättre. Plus att Linn gjorde den "upptäckten" att vi alla är faktiskt är lediga på söndag, då hon blev helt lyrisk och utbrast "SHOT TÄVLING!" med ett stort smile som gick från det ena örat till det andra. Vi hejdade damen med att vi kanske inte ens komma utanför dörren och då lugnade hon sig en aning.. Vi får enkelt se hur det slutar på lördag! : )

Time for workout!

Pics of my collection of dresses


En av mina favoriter, om jag vill vara extra snygg är det den här jag väljer!


En vanlig enkel svart (ja, som ni ser), kommer användas flitigt i sommar!


Jag har alltid gillat reptiler, och när jag hittade denna fodralklänning på H&M var det direkt till kassan som gällde!


Min sockersöta studentklänning från VILA.


Ojoj, den här har jag haft länge. Har både använt den som maskeradklänning och till balen i 9an.


Denna använde jag sist på min studentskiva, nu är det dags igen till min systers skiva - röda mattan!


Det nyaste tillskottet! Den här kommer jag bära upp om tio dagar på teologgasquen!


En sommarfavorit! Jag är som en kråka - älskar allt som glittrar och skimrar!


En dunderskön vardagsklänning.


Den här har används otala gånger och tyvärr har den blivit lite urtvättat, så denna skönhet stannar nog ej kvar så länge i min garderob.. *snyft*


Jeansklänningen, lägg till en snygg sjal och ett matchade skärp så blir det pricken över i:et!


GRRR, oanvänd men så fort det blir varmare kommer den få pryda min kropp : )


Ännu en som tyvärr är lite urtvättad, men ett par gånger till får den vara med!



Vilken tycker NI är snyggast?
: )

Sun and shade

Nu sitter jag här igen efter att ha löst en massa korsord ute på balkongen hos mor & far i några timmar. Snacka om att få färg på nolltid! Blev helt lyrisk och kan knappt vänta tills det blir sol ute igen. Gick nämligen in på SMHI för att kolla hur vädret skulle bli i veckan, men till besvikelse så kommer det både vara målnigt och regna här framöver till fre (rätta mig om ja har fel). Får ägna den tiden till att åka till IKEA en sväng och stan för att spana efter ett par nya tygskor som matchar mina nya beiga chinos : )

Här kommer bilder från hur mitt rum såg ut när det var total kaos.





Home sweet home

Home sweet home, ja, faktiskt. Det är så himla skönt att få ha mitt egna krypin där det är jag som bestämmer. Men visst uppskattar man ännu mer att komma hem nu till kära mor & far och syster såklart. Vilken tur att man har nära dit endå, inte ens tio minuter med cykel tar det. Haha, tror inte jag kommer kunna komma iväg till en annan stad för att plugga! Har i alla fall svårt och tro det.. : )

Nu ska jag strax dit igen och fixa mina gardiner som jag helst vill få upp idag. Ska kanske försöka få tag på Peter så han kan hjälpa mig ställa upp sängfanskapet på ben. Det värsta som finns (läs: nästan) är att sängen ligger på golvet. Bah, varför vet jag egentligen inte, det är bara något som jag blir irriterad på. Vilket i-landsproblem, haha!

Nu ska jag sluta ordbajsa och göra något vettigt. Och ja just ja! Roade mig själv igår kväll med att prova alla mina klänningar (tror jag har 13 stycken..!) som jag även dokumenterade på kameran. Lägger upp mina pärlor senare! : )

Over and out.

High five

Fem dagar senare börjar det ordna upp sig i mitt nya rum! Sakerna är på plats, bara lite "finslipning" kvar med tavlor och annat smått och gott som jag kommer inhandla lite senare i veckan. Är supernöjd, ganska stort rum endå, fick plats med det jag skulle i alla fall. Bilder kommer, men eftersom min dator som jag har på rummet helt har segat ihop, plus att jag inte kommer in på UpNet så snor jag internet av någon stackars sate (kopplas till och från internet hela tiden, så kan knappt räkna med msn..). Jo, är hemma hos mamma och pappa just nu för att inte bli helt skogtokig (som sagt, pga internet hos mig..), ganska skönt att driva runt på alla bloggar och mailen utan att behöva vänta i åratal för att sidan ska laddas. Nåja, får stå ut och "söka hjälp" : )

Är Kalasglad över mina korridorare också, toppenmänniskor! Dock har jag inte sett eller pratat så mycket av fyra av dem, träffar nog på dem efter hand. Dem som man däremot brukar stöta på är juridikPeter, han som alltid hänger i köket och lagar mat som jag har kommit på är rätt underhållande (han likar den fulla mannen i grevinnan och betjänten). LäkarMarie, har inte sett så mycket av henne men hon är absolut en trevlig prick! Och så sist men inte minst har vi IT-Foppa (Henke), den partyglada hockeykillen från Hudiksvall : )

Nope, nu är det dags att dra sig till solpalatset ännu en gång och lite träning på SATS!

KRAM